Wysłany: 2008-06-03, 21:38 Half Life 2 Episode Three
Half-Life Episode 3 rzuci Freemana na mroźną Arktykę? Na razie jest to plotka. Jeśli jednak informacje te potwierdzą się, to będą to niezwykle smakowite ex-plotki. Ponoć Gordon Freeman ucieka na Arktykę w następnym epizodzie Half-Life 2.
Takie informacje pojawiły się w krótkim tekście opublikowanym na łamach serwisu Computer and Video Games. Ponoć twórcy gry, firma Valve sugerują, iż w kolejnym epizodzie dojdzie do wielkiej bitwy na terenie mroźnego kontynentu. Dokładniej rzecz biorąc, odbędzie się ona w tajnej bazie, z której w epizodzie pierwszym swe komunikaty nadawał Mossman.
Podobno miała ona być zwieńczeniem epizodu drugiego, ale w ostatniej chwili postanowiono z niej zrezygnować i przenieść ją do kolejnej odsłony gry. Manewr ten pasuje do koncepcji autorów tego tytułu. Wedle zapowiedzi druga część HL2 ma się doczekać właśnie trzech mini epizodów. Czy można sobie wyobrazić piękniejszy finał niż potężna, nasycona dramatyzmem bitwa?
Warto przy okazji nadmienić, iż epizod trzeci powstaje już tak długo jak drugi, którego premiera odbędzie się wkrótce. Można więc przypuszczać, iż fani serii zostaną powaleni jakością, klimatem i odpowiedziami/pytaniami stawianymi w ostatniej części mini trylogii. Jeśli tylko informacja, którą właśnie przeczytaliście okaże się prawdziwa.
Osobiscie to nie gralem w gierki typu Half Life ale moze zaczne ^^
nie chcialo mi sie czytac do konca bo za dlugie dla mych oczu ^^
Mihoor [Usunięty]
Status: Wylogowany
Nr Użytkownika: -1
Wysłany: 2008-11-13, 12:30
Osobiście jestem wielkim fanem gier spod znaku lambdy i muszę przyznać, że podstawowe części przeszedłem po kilka razy. Nigdy nie słyszałem jednak o takich informacjach. Nie wiem też dlaczego akcja Half-Life'a miałaby się przenieść na północne krańce Ziemii. Fabuła wokół prześladującego nas przez ostatnie trzy części gry kombinatu nie zamknęła się. Wciąż nie dane nam było dowiedzieć się kim jest ten irytujący pan w garniturze zwany G-Manem.
Pozostaje nam czekać tylko na premierę.
Cytat:
Takie informacje pojawiły się w krótkim tekście opublikowanym na łamach serwisu Computer and Video Games. Ponoć twórcy gry, firma Valve sugerują, iż w kolejnym epizodzie dojdzie do wielkiej bitwy na terenie mroźnego kontynentu.